on clothes

Unde ai purta hainele pe care le face Donatella?

Săptămâna couture de la Paris a început, în mod tradițional, cu prezentarea colecției Atelier Versace, într-o seară de duminică. Aşa că m-am uitat la hainele făcute de Donatella, la început plin de curiozitate. Dar, pe parcurs ce mă apropiam de final, şi cum totul mi se părea recognoscibil – parcă am mai văzut aceste haine şi în alte show-uri Versace – am zis să-mi alung plictiseala şi să-mi imaginez diferite contexte în care hainele Atelier Versace ar putea fi purtate.

Dacă e să o cred pe Donatella, intenţia ei cu această colecţie a fost să exploreze latura mai „soft” a femeii Versace. Aşa că am cântărit oferta.

Atelier-Versace-Fall-2015-Couture

Dar despre ce latură „soft” ar putea fi totuşi vorba, în afară de faptul că Donatella explorează imaginea construită în mentalul colectiv despre zâne și prințese, ieşite în lume direct din pădurile fermecate?

Atelier-Versace-Fall-2015-Couture

Sau, dacă ar fi să am ochi doar pentru influenţele venite din anii ’70 – vezi cizmele cu platformă şi coroniţele florale care accesorizează ţinutele – aş crede că Donatella a creat o colecţie perfectă pentru un festival de lux.

Atelier-Versace-Fall-2015-Couture

Dar, cum aşa ceva nu există încă, zic să mă opresc la această variantă, adică la aceea că ţinutele, deşi păstrează tendinţele din această vară din colecţiile ready-to-wear, prin trimiterile la anii ’70, au fost special create pentru a fi purtate pe covorul roşu la diferite evenimente mondene mai de soi. Căci, până la urmă, de unde să fie alese ţinutele pe care să le poarte vedetele la Globurile de Aur sau la Oscar, dacă nu direct de pe podiumurile haute couture? Şi ce poate fi mai sexy decât o ţinută Versace, oricât de „soft” ar fi?

Atelier-Versace Fall 2015 Couture