on fashion

De ce pleacă Jonathan Saunders?

Chiar vorbeam săptămâna trecută cu un prieten despre Jonathan Saunders. El urma să participe la aceeași conferință cu designerul, eu îl rugam ca, dacă ajung cumva față în față, să îl asigure pe Jonathan de toată aprecierea mea și de faptul că eu îl consider viitorul Dries Van Noten. Pentru că nu mă cunoașteți destul de bine, nu știți, încă, ce mare compliment este acesta.

spring-15

Dar, pe parcursul anilor în care am fost de-a dreptul obsedată de modă (I don’t use the term lightly), am văzut mulți tineri designeri care au venit și care au plecat, dar puțini care să sugereze, în cumințenia lor, puterea de a rămâne, de a rezista.

spring-14

Iar Jonathan, pe lângă faptul că transmitea, discret, fix acest lucru, a avut dintotdeauna un simț al culorilor care m-a fascinat, de-a dreptul.

prefall-14

Astăzi am aflat că Jonathan Saunders părăsește compania pe care a fondat-o și care era susținută, de când a avut ceva dificultăți financiare, de Eiesha Bharti Pasricha, o femeie de afaceri care a investit și în Roksanda.

js-fall-2015

Deci nu o să mai avem parte de haine teribil de colorate pe care să le putem purta în fiecare zi. Și, să recunoaștem, chiar dacă nu le-am purtat, o să ne fie dor de atenția la artificii cromatice menite să binedispună instant care îl caracteriza pe britanic.

fall-14

Așa că am ales rapid câteva dintre ținutele semnate de Jonathan de-a lungul timpului, din cele care mi-au făcut inima să palpite la modul acela firesc pe care îl simți atunci când vezi lucruri frumoase și făcute, parcă, pentru tine, fără pretenții inutile.

fall-13

Sunt imagini adunate din colecțiile lui Saunders din ultimii ani și, căutându-le, mi-am dat seama că și el, designerul unui brand mic, făcea cel puțin șase colecții pe an.

_Js-ss16

Este trista poveste a felului în care se face modă azi, când numerele mari și zgomotul din jurul colecțiilor pe care le aplaudă starurile de Instagram îi copleșesc pe designerii care ar avea, altfel, viziune și staying power.

fall-12

Și ar trebui să ne gândim mai des la lucrul acesta, când ne preocupă atât de tare moda și când încă un designer valoros decide să renunțe din motive personale.

Foto: Vogue Runway