on fashion

Ce înseamnă 18 ani cu ELLE România?

Dacă ai să întrebi pe oricare dintre membrii echipei ELLE ce înseamnă pentru ei revista aceasta și ce semnifică cei 18 ani pe care tocmai îi împlinește, ai să vezi că toate poveștile noastre sună cam la fel. Ceea ce nu vrea să însemne că sunt istorii plictisitoare ale unor oameni exaltați de această fantezie fashionable. Toți am visat, la un moment dat, în adolescențele noastre, să lucrăm la ELLE. Și am reușit să o facem.

Eu îmi amintesc perfect cum, în clasa a X-a, am văzut la un chioșc primul număr pe care mi l-am cumpărat imediat, fascinată de imaginea Laviniei Bârlădeanu de pe copertă. Și de interiorul seducător de glossy, plin de lucruri numai bune de citit care aveau să îmi influențeze alegerea unei meserii pe mai târziu.

elle-romania-1997-december-01-single

Am atât de multe povești cu ELLE (și cu toate acele numere care constituie acum o adevărată arhivă stocată în casa în care am copilărit) încât nu le-aș putea înșira aici. Dar povestea cea mai relevantă tot o voi spune. Și ea sună cam așa: atât de mult am studiat și am citit fiecare pagină a acestei publicații încât lectura a devenit, de fapt, o pregătire pentru ce aveam să fac. Și, chiar dacă am învățat altceva, chiar dacă, la un moment dat, am lucrat în alte domenii, în ziua în care am primit, cu mai bine de cinci ani în urmă, telefonul care mă invita la o discuție cu ELLE, am fost pregătită. Crescusem cu ELLE, știam ce înseamnă, știam ce trebuie să fac. Și, pentru că o astfel de invitație nu se refuză, am început să lucrez la ELLE, ceea ce uneori a însemnat mulți nervi, dar de cele mai multe ori s-a tradus în multe bucurii.

IMG_8557

O bucurie de acest fel este și numărul care apare astăzi la chioșcuri, o ediție de colecție care celebrează cei 18 ani în care ELLE a pus umărul la formarea unei industrii de modă aici, în care revista aceasta a descoperit și promovat designeri noi, a încercat să aducă în fața cititoarelor ei probleme care le privesc și să le găsească rezolvări. Vei găsi o mulțime de lucruri în numărul acesta, dar editorialul-gigant realizat de Dan Beleiu, Domnica Mărgescu, Cristina Crăciun și Maurice Munteanu cu nominalizații ELLE Style Awards, însoțit de amintirile tuturor protagoniștilor noștri despre cum au trăit vârsta de 18 ani, este un must. Și te sfătuiesc să îl parcurgi încercând să îți dai seama câtă muncă presupune un astfel de proiect.

IMG_8560

În încheiere, pot doar să îți spun că ELLE România, după 18 ani, încă exercită pentru mine aceeași fascinație. Fie că editorii noștri călătoresc în țări îndepărtate pentru a realiza materiale exclusive (Roxana Voloșeniuc și Domnica Mărgescu au călătorit până în Japonia alături de Inna), fie că ne ambiționăm să îi intervievăm pe toți acei oameni pe care îi admirăm și care au devenit, în timp, prieteni ai revistei (și ai noștri), ELLE e în continuare o forță. Și nu pentru că ar impune opinii sau standarde cititoarelor noastre. Ci pentru că, în toți acești ani, cititoarele sunt cele care ne-au inspirat, ne-au motivat și ne-au provocat să facem mai mult. Fără aceste femei care se încăpățânează să ne tragă de mânecă, ELLE ar fi mai puțin. Lor le datorăm sărbătoarea de azi. Și cred că e safe să spun, ca o astfel de cititoare care a trecut, la un moment dat, de partea cealaltă, un foarte sincer La mulți ani, ELLE!

IMG_8564

Foto: Dan Beleiu pentru ELLE România.

2 Comments

Comments are closed.