on clothes

Ce-aș purta din colecțiile de prefall 2016? (1)

Deși mă plâng neîncetat că așa nu se mai poate și că ce e asta, dom’le, să produci atâtea și atâtea haine, e sfârșitul lumii, o să ne mănânce consumerismul, trebuie să îți zic că nu mă deranjează defel să fac câte puțin window shopping (așa se cheamă și când îl faci pe net?) prin colecțiile de prefall.

Așa că am ales, pe criterii pur subiective, ce aș purta din sus-numitele colecții. Firește, doar în gând. Cum ziceam, consumerismul.

Mi-ar plăcea tare mult să port cele două rochii Bottega Venetta pentru că: 1. am o obsesie destul de stranie pentru ce face Tomas Maier și 2. prima dintre rochii îmi amintește de ceva ce purta mama în anii ’80, pe când avea părul făcut permanent.

bottega-venetta

Francisco Costa se descurcă foarte bine cu colecțiile Calvin Klein. Atât de bine încât îmi imaginez că, în imaginile astea, eu sunt tipa din dreapta, în piele animal print, uitându-mă cu pizmă și zicând: „Da, dar negru cu maro?…“

calvin-klein

Sincer să zic, nu știu dacă aș purta neapărat ceva din colecția lui Alessandro Michele pentru Gucci, pentru că, deși hainele mi se par foarte nostime, nu sunt deloc genul meu. Dar styling-ul și fotografiile și toată direcția asta pe care o ia Gucci în ultima vreme mi-au luat mințile cu desărvâșire. Și, de fapt, aș purta puloverul cu pisica (sus) în fiecare zi.

gucci

Ce fac Carol Lim și Humberto Leon (Opening Ceremony) se află de multișor pe oricare dintre wishlist-urile mele, dar colecția asta chiar mi se pare mai interesantă decât până acum. Ei ziceau că s-au gândit la femeile din 2020, când, se pare, vom avea și noi o femeie pe o bancnotă undeva în lumea asta. Și de aici a pornit totul. Totul, cum vezi, arată foarte bine.

opening-ceremony

Iar cu Preen (by Thornton Bregazzi) am, tot așa, o poveste de durată. Care ar suna așa: pantalonii ăștia îmi fac fundul mare?

preen

Și să nu uit de Victoria Beckham, care a descoperit culorile și care, drept să spun, mă impresionează cu fiecare colecție, de la o vreme încoace.

victoria-beckham-prefall

Va urma.

Foto: Vogue Runway